6 причини да изберете WordPress за вашия уеб сайт – обновена

6 причини да изберете WordPress за вашия уеб сайт

Рано или късно и за вас ще дойде моментът да си имате свое местенце в Интернет. Дали ще развивате бизнес под формата на онлайн магазин, ще описвате пътешествията си в блог или ще изградите форум за своите приятели –  шансовете да се сблъскате с разработката на нов уебсайт са доста големи. И тогава ще имате нужда от сигурен помощник…

 

WordPress е най-популярната и всеобхватна апликация, на която може да се спрете в процеса на избор. Статистиките говорят сами по себе си:

 

  • Около 30% от сайтовете в целия Интернет са на WordPress
  • Повече от 60% от глобалния пазар на платформи за изграждане на сайтове
  • Около 45 000 нови WordPress сайта се появяват всеки ден
  • Над 25% от топ 10000 сайтовете в мрежата използват WordPress
  • Над 37 милиона месечни търсения на „WordPress“ в Google
  • Останалите статистики за 2018 можете да проверите тук

 

Но ние не сме тук просто за да препоръчваме най-популярното – в следващите редове ще се постараем да ви убедим ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИЗБЕРЕТЕ WordPress за новия си уеб сайт и защо това може да е най-доброто ви решение.

 

1. Отворен Код

 

Не чупете прасето-касичка, защото WordPress е напълно безплатен, благодарение на отворения си код. Всеки може да допринесе, за подобренията на платформата или изчистването на бъгове. Постоянно растящата и сплотена WordPress общност е тази, която прави разликата – адресирането на нуждите на толкова много клиенти си изисква и своята странична помощ ако желаем качествени резултати, нали?

 

2. Персонализация

 

Тук е едно от особено големите предимства на WordPress. Благодарение на отворения си код, кажи-речи всичко по платформата подлежи на персонализация. Цветове, структура, допълнителни функционалности, дизайн – няма елемент, който да не може да настроите според желанията си и своя избор. И не, няма нужда да сте опитен девелъпър или да изпишете тонове код – системата залага на лекотата на управление дори от напълно начинаещите.

 

3. Многообразие

 

Преди около 10 години WordPress набираше популярност като най-добрата блог апликация. И съответно всички я асоциираха само и единствено с блогове. Но платформата бързо надскочи възможностите си и постепенно се превърна в предпочитан вариант за изработването на всякакви сайтове. Избирайки WordPress за интернет магазини, портали, информационни страници стана нарицателно в днешно време – всичко е постижимо с подходящите плъгини!

 

4. Сигурност

 

Из Мрежата се изказват опасения относно сигурността на WordPress, но истината е, че при правилна експлоатация ви осигурява една много здрава защита от външни намеси. Факт е, че поради огромната си популярност, WordPress често бива обект на хакерски атаки. Това обаче е и причината за бързата реакция и своевременното им отстраняване. Единственото, което зависи от вас, е да се грижите версиите на апликацията и плъгините да са актуализирани, както и да използвате сигурни и добре пазени пароли.

 

5. SEO Оптимизация

 

Вече се запознахме със същността на SEO оптимизацията и е ясно колко важна e тя за онлайн класирането ни. А сега си представете как повечето действия по оптимизиране на нов уебсайт са вградени и автоматизирани. Защото точно това е WordPress. Платформата осигурява бързина на сайта, оптимизирани изображения и пермалинкове, плавна навигация, генерация на sitemap (карта на сайта) и много други.

 

6. Интеграция с други платформи

 

Споменахме вече за плъгините, които са неизменен помощник при създаването на нови WordPress функционалности. Освен тях обаче, си струва да се спомене и за лекотата, с която апликацията може да се интегрира към вече съществуващи платформи. Това значи, че няма нужда да правите особени промени в съществуващата си среда ако решите да преминете към WordPress.

 

Е, убедихме ли ви? Ако сте впечатлени от способностите на платформата и сте готови да изберете WordPress, но нямате времето или увереността, че ще се справите сами – потърсете Speedflow.bg и ние ще се погрижим да получите страхотен и печеливш уебсайт.

 

Статията е обновена на 29.08.2018

Оценете този материал!
5/5 - (2 votes)
5/5 - (2 votes)
Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *