Защо да избера WooCommerce за своя интернет магазин? + Бонус!

Защо да избера WooCommerce за своя интернет магазин?

С близо 50,000,000 сваляния WooCommerce е най-използваният плъгин за интернет търговия в света. Според проучване на Biultwith 22% от интернет магазините в топ 1 милион са направени именно с негова помощ. Какво прави приставката предпочитана сред е-търговците? Искате да създадете собствен е-магазин, но не знаете дали WooCommerce e правилният избор за вашия бизнес? На това ще дадем отговор днес.

 

Техническа поддръжка

WooCommerce e e-commerce плъг-ин за WordPress, създаден да обслужва интересите не само на малкия и среден бизнес, но и на големи търговски предприемачи. Имайки предвид, че WordPress е най-популярната уебсайт платформа в света със CMS пазарен дял от 60%, не е изненада, че WooCommerce предоставя сигурна среда за развиване на онлайн търговия и техническа поддръжка на топ ниво.

Всеки, който има интернет магазин, иска той да функционира безпроблемно и гладко. Перфектното потребителско преживяване (UX) е от особено значение, за да може посетителите бързо и лесно да направят своята поръчка. С WooCommerce може да сте спокойни, че системата ви ще работи без бъгове и ще бъде обновявана своевременно при всяка една новонастъпила промяна в интернет пространството. Зад нея стои екип от специалисти и девелъпъри, голяма сплотена общност, която ежедневно поддържа и актуализира функциите й.

 

Професионална визия (за без пари!)

Следващият голям плюс на плъгина е, че може да бъде свален и използван напълно безплатно. Но това, че е безплатен, в никакъв случай не означава, че ще получите нещо некачествено. WooCommerce ще придаде на вашия e-shop професионална визия с много добро потребителско преживяване и функции. Клиентът ще бъде максимално улеснен да пристъпи към покупка, а вашият работен процес ще бъде оптимизиран. Разширението за WordPress предлага опции като:

  • проследяване на поръчка;
  • история на направени поръчки;
  • статус на доставки;
  • добавяне на допълнителни такси;
  • управление на инвентара;
  • опции за доставка;
  • намеления и промоционални кодове;
  • и др.

Общо взето, получавате всичко, от което имате нужда. Идеална опция за стартиране на собствен онлайн бизнес без голяма първоначална инвестиция за уеб разработка. Имайки предвид колко много други разходи има един е-магазин, никога не е излишно да се спестят средства. А какво по-хубаво от една надеждна, сигурна и евтина опция като WooCommerce.

 

Отворен код

WooCommerce е плъгин с отворен код, което позволява на всеки софтуерен разработчик да създава различни разширения, които да увеличат все повече неговите възможности. Много вероятно е, ако ви трябва някаква конкретна джаджа, приставка или нова функция, тя вече да съществува. Хора от цял свят допринасят за усъвършенстването на WooCommerce и WordPress като цяло. Това прави плъгина още по-привлекателен, гъвкав и с почти безкрайни възможности.

 

Персонализация

Това, че WooCommerce е най-използваното разширение за е-търговия, не означава, че вашият електронен магазин ще прилича на всички останали. Напротив, може да избирате между множество теми, да променяте цветове, дори стила, както и да персонализирате различни опции. Ако в един момент решите да смените темата с друга, и това е напълно възможно. При това сравнително бързо и лесно. WooCommerce позволява не само да имате онлайн магазин, а един цялостен и професионално завършен уебсайт. Може да включите и блог секция при необходимост.

Анализ

Ако имате е-магазин, то със сигурност би било полезно да разполагате с набор от инструменти за анализ и проследяване на всичко, случващо се на сайта. Особено ако тепърва навлизате в дигиталната сфера, тази по-техническа част може да ви се стори малко трудна. Хубавото на WooCommerce е, че идва с вградена система за анализ, която е лесна за използване и разбиране. Дава информация за:

  • реализирани продажби, сортирани по дата например;
  • индивидуални клиентски статистики;
  • общ брой поръчки;
  • и още мн.

Генерирайте графики и кръгови диаграми, за да получите задълбочена информация за това как се движат процесите на вашия сайт. Статистиката ще ви покаже цялостната картинка и ще ви даде насоки какво и как да промените. Ако прецените, че имате нужда от малко по-сложни и подробни аналитични инструменти, може да интегрирате Google Analytics без никакъв проблем.

 

Плащания и Сигурност

Сигурността на електронните плащания са еднакво важни както за собственика, така и за потребителя. И по този параграф WooCommerce се справя отлично. Плъгина е сигурен и позволява приемането на различни методи на плащане – кредитни карти, дебитни карти, PayPal и др. Каквато и система за плащане да ви трябва, тя лесно може да бъде добавена към сайта. Няма да е необходимо да се разработва специално за платформата.

 

В заключение…

От изброеното до тук видяхме, че WooCommerce позволява бързото, лесно, качествено и евтино интегриране на различни елементи към него. Това е основната причина приставката да е толкова предпочитана от е-търговците по цял свят. С много малка инвестиция може да получите страхотни резултати.

Добре, да речем, че изберете WooCommerce за своя интернет магазин. Каква е следващата стъпка? Статията ни „8 задължителни елемента за успешен онлайн магазин“, ще ви насочи по-нататък. Ако пък се нуждаете от професионална помощ, нашите специалисти са насреща. Не се колебайте да се свържете с нас на info@speedflow.bg.

 

Бонус!

Както вече казахме, в днешната статия ви даваме бонус награда, затова че прочетохте статията и явно планирате да разработите онлайн магазин. И за да сме по-полезни на тези от вас, които искат да спестят средства, ние създадохме сравнително кратък, оптимизиран и достатъчно подробен PDF наръчник на тема „Как да стартираме собствен онлайн магазин„. Успех!

Оценете този материал!
5/5 - (3 votes)
5/5 - (3 votes)
Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *