Време е за нов уебсайт? Защо не WordPress?

Време е за нов уебсайт? Защо не WordPress? от Speedflow Bulgaria

Рано или късно и за вас ще дойде моментът да си имате свое местенце в Интернет. Дали ще развивате бизнес под формата на онлайн магазин, ще описвате пътешествията си в блог или ще изградите форум за своите приятели –  шансовете да се сблъскате с изграждането на нов уебсайт са доста големи. И тогава ще имате нужда от сигурен помощник…

 

WordPress е най-популярната и всеобхватна апликация, на която може да се спрете в процеса на избор. Статистиките говорят сами по себе си:

 

  • над 16 милиона уебсайта (около 27% от целия Интернет)
  • 65% от глобалния пазар на платформи за изграждане на сайтове
  • около 45 000 нови WordPress сайта се появяват всеки ден
  • над 25% от топ 10000 сайтовете в мрежата използват WordPress
  • над 37 милиона месечни търсения на „WordPress“ в Google

 

Но ние не сме тук просто за да препоръчваме най-популярното – в следващите редове ще се постараем да ви убедим ЗАЩО WordPress действително често може да е най-правилното решение при направата на нов уебсайт.

 

Отворен Код

 

Не чупете прасето-касичка, защото WordPress е напълно безплатен, благодарение на отворения си код. Всеки може да допринесе, за подобренията на платформата или изчистването на бъгове. Постоянно растящата и сплотена WordPress общност е тази, която прави разликата – адресирането на нуждите на толкова много клиенти си изисква и своята странична помощ ако желаем качествени резултати, нали?

 

Персонализация

 

Тук е едно от особено големите предимства на WordPress. Благодарение на отворения си код, кажи-речи всичко по платформата подлежи на персонализация. Цветове, структура, допълнителни функционалности, дизайн – няма елемент, който да не може да настроите според желанията си. И не, няма нужда да сте опитен девелъпър или да изпишете тонове код – системата залага на лекотата на управление дори от напълно начинаещите.

 

Многообразие

 

Преди около 10 години WordPress набираше популярност като най-добрата блог апликация. И съответно всички я асоциираха само и единствено с блогове. Но платформата бързо надскочи възможностите си и постепенно се превърна в предпочитан вариант за изработването на всякакви сайтове. Онлайн магазини, портали, информационни страници – всичко е постижимо с подходящите плъгини!

 

Сигурност

 

Из Мрежата се изказват опасения относно сигурността на WordPress, но истината е, че при правилна експлоатация ви осигурява една много здрава защита от външни намеси. Факт е, че поради огромната си популярност, WordPress често бива обект на хакерски атаки. Това обаче е и причината за бързата реакция и своевременното им отстраняване. Единственото, което зависи от вас, е да се грижите версиите на апликацията и плъгините да са актуализирани, както и да използвате сигурни и добре пазени пароли.

 

SEO Оптимизация

 

Вече се запознахме със същността на SEO оптимизацията и е ясно колко важна e тя за онлайн класирането ни. А сега си представете как повечето действия по оптимизиране на нов уебсайт са вградени и автоматизирани. Защото точно това е WordPress. Платформата осигурява бързина на сайта, оптимизирани изображения и пермалинкове, плавна навигация, генерация на sitemap (карта на сайта) и много други.

 

Интеграция с други платформи

 

Споменахме вече за плъгините, които са неизменен помощник при създаването на нови WordPress функционалности. Освен тях обаче, си струва да се спомене и за лекотата, с която апликацията може да се интегрира към вече съществуващи платформи. Това значи, че няма нужда да правите особени промени в съществуващата си среда ако решите да преминете към WordPress.

 

Е, убедихме ли ви? Ако сте впечатлени от способностите на WordPress, но нямате времето или увереността, че ще се справите сами – потърсете Speedflow.bg и ние ще се погрижим да получите страхотен и печеливш уебсайт.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *