Speedflow Bulgaria обявява конкурс за есе на тема „Ботаническата градина – природа в градска среда“

Конкурс за есе на тема „Ботаническата градина - природа в градска среда“

За втора поредна година екипът на Speedflow Bulgaria с подкрепата на Аграрен университет – Пловдив ще зарадва пловдивските деца за Деня на детето, като организира конкурс за литературно есе, разказ на тема „Ботаническата градина – природа в градска среда“.

В духа на миналогодишния конкурс за рисунка „Моята ботаническа градина“, отново засягаме личната ни кауза за опазването на околната среда чрез изграждането на повече зелени зони в града и възстановяването на Ботаническата градина в Пловдив. Този път обаче искаме да пренесем тази кауза в пловдивските училища. Как?

Победителят в конкурса ще спечели изграждане на Ботанически кът в двора на училището, в което учи. Заедно с ученици и учители ще озеленим подходяща за целта зона, която впоследствие да бъде използвана за провеждането на уроци на открито по биология, екология, изобразително изкуство, трудово и др. Освен за общообразователни цели новото зелено пространство може да се поддържа от децата. Това ще засили връзката им с природата и ще осигури една благоприятна среда за почивка и отдих на територията на училището.

 

Как да се включите?

Конкурсът е отворен за ученици от I до XII клас от всички пловдивски училища. Без възрастови ограничения. Всеки участник може да кандидатства само с едно есе.

 

Какви са условията?

  1. Есето трябва да бъде на тема „Ботаническата градина – природа в градска среда“
  2. Текстът трябва да бъде до 600 думи (една стандартна напечатана страница).
  3. Авторът има пълна свобода на изразяване и избор на подход към темата.
  4. Желателно е есето да бъде напечатано на компютър и да бъде изпратено на хартиен или електронен носител на следните адреси:
  • Имейл: garden@speedflow.bg
  • Адрес: ул. „Арх. Камен Петков“ № 1А, гр. Пловдив за Speedflow Bulgaria
  1. Към есето посочете: името на автора, клас и възраст, данни за контакт, както и името на учебното заведение.

 

Какви са сроковете?

Старт на конкурса: 18 март
Краен срок за участие: 6 май
Обявяване на победител: 13 май

 

Награда и събитие

Есетата ще бъдат оценени от комисия, която ще вземе предвид оригиналността, творческия подход и езиковата култура на автора.

Всички участници в конкурса ще получат изненади от Speedflow Bulgаria. А най-голямата награда – Ботанически кът, ще отиде при отличения автор.

Датата за провеждане на събитието по озеленяване ще бъде съгласувана с училищното настоятелство. Заедно с победителя, неговите съученици и учители ще превърнем избраната зона в красив ботанически кът.

Очакваме вашите оригинални литературни творби с най-голям интерес и нетърпение. Успех, деца!

 

Предлагаме ви 2 постера в PDF формат, които можете да свалите от „Тук“ и да ги разпространите в класните стаи и зоните в училище.

 

За Ботаническата градина в Пловдив

От 2017 насам Speedflow Bulgaria е активен участник в проекта по възстановяването на Ботаническата градина в гр. Пловдив. С Аграрен университет – Пловдив, който стопанисва парка, Община Пловдив, р-н „Тракия“ и десетки доброволци организираме редовни почистващи акции и интересни инициативи, за да привлечем вниманието на институции и граждани. Крайната ни цел е да възродим, преобразим и превърнем градината в атрактивен природен парк за малки и големи, за жителите и гостите на града под тепетата.

 

Идеята на конкурса

Децата са основен двигател на нестихващия ни ентусиазъм да се борим за възстановяването на Ботаническата градина и създаването на повече зелени площи в града ни. Те са и едни от най-активните доброволци в тази кауза.

Но преди всичкодецата са бъдещето. Заслужават да растат в един по-зелен, по-чист свят, възпитани в любов, уважение и грижа за природата. Нека не спираме да насърчаваме тези качества у тях! Нека им помогнем да бъдат по-близо до нея и в училище, където прекарват огромна част от ежедневието си.

GDPR: Личните данни на участниците в конкурса ще бъдат обработени и използвани само и единствено за целите на настоящия конкурс, съгласно всички изисквания на Общия регламент на Европейския съюз за защитата на данните (ОРЗД).

Оценете този материал!
5/5 - (5 votes)
5/5 - (5 votes)
Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *