Ботаническата градина в Пловдив вече има свое лого

Ботаническата градина в Пловдив вече има свое лого

Конкурсът за избор на име и лого на Университетската ботаническа градина в град Пловдив, организиран от Аграрен университет – Пловдив и Speedflow Bulgaria, официално приключи. Искаме да благодарим на всички участници, които отделиха време и изпратиха своите уникални творчески предложения за бъдещата визуална идентичност на парка.

Проекти за нов графичен знак приемахме до 10 декември включително. Впечатлени сме от големия интерес и вниманието към заданието на всички кандидати. В конкурса взеха участие 78 автора, от които 5 колектива, а общият брой изпратени проекти бе 110!

Заседанието на десетчленното жури с председател проф. д-р Христина Янчева, което имаше нелеката задача да избере най-добрия дизайн от всички предложения в конкурса, се проведе на 11 декември в Ректората на Аграрен университет – Пловдив. Журито бе в състав Влад Еллис, изпълнителен директор на Speedflow Bulgaria, Ната Еллис, търговки директор на Speedflow Bulgaria, хабилитирани преподаватели по ботаника, експерти по дизайн, студенти и доброволци от Инициативния комитет за възстановяване на Ботаническата градина.

Дискусията протече на закрита врата и продължи повече от час.

И победителят е…

С единодушно решение бе избран дизайнът, в който журито припозна образа на бъдещата Ботаническа градина – този на Венета Гергова.

Венета Гергова е завършила Национална Художествена Академия, специалност Книга и Печатна графика. Има 14 годишен стаж като илюстратор и графичен дизайнер във вестник 24 часа и Медийна група България.

Официалното обявяване и награждаване на победителя се състоя на 13 декември по време на тържественото дипломиране на випуск 2018 на Аграрен университет – Пловдив. Изпълнителният директор на Speedflow Bulgaria Влад Еллис покани Венета Гергова на сцената и заедно с Ректорът проф. д-р Христина Янчева й връчиха Сертификат за най-добър дизайн в Конкурса за избор на име и лого на Ботаническата градина.

По време на официалната церемония 661 възпитаници на Аграрен университет – Пловдив получиха дипломи и бяха наградени за добрите резултати, които са постигнали по време на своето обучение. Сред гостите бе г-жа Карина Ангелиева, заместник-министър на образованието и науката, която получи почетното звание Доктор хонорис кауза за „изключителни заслуги в развитие на интернационализацията и издигане престижа на Аграрния университет – Пловдив в европейски мащаб“.

Бихме желали сърдечно да благодарим на Венета Гергова, на Аграрен университет – Пловдив, на членовете на журито и организаторите на конкурса. Всички вие допринесохте и продължавате да допринасяте за възраждането на Ботаническата градина на Пловдив, която вече има официален свой графичен знак. Вярваме, че от тук насетне природния парк ще получи така необходимата разпознаваемост и популярност, която заслужава.

На всички участници в конкурса пожелаваме успех и много професионални постижения. Не спирайте да творите и да се развивате. Имате чудесен талант!

Може да разгледате галерията с всички получени проекти за име и лого на Ботаническата градина, за които имаме изричното съгласие на авторите да бъдат качени и публикувани в нашия сайт:

Ние от своя страна ще продължим да организираме още много творчески инициативи в подкрепа на възстановяването на Ботаническата градина. Следете групата на Ботаническата градина във Facebook, както и блога ни за актуална информация, нови конкурси и интересни събития.

Оценете този материал!
5/5 - (4 votes)
5/5 - (4 votes)
Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *