Speedflow Bulgaria с поредна инициатива в подкрепа на Ботаническата градина в гр. Пловдив

Speedflow Bulgaria с поредна инициатива в подкрепа на Ботаническата градина в гр. Пловдив

Екипът на Speedflow Bulgaria взе участие в националната кампания „Да изчистим България заедно“, като организира двудневната инициатива „Засади цвете – спаси Ботаническата градина на Пловдив“ съвместно с Община Пловдив, район „Тракия“ и Аграрен Университет-Пловдив.

 

За събитието

Събитието се състоя на 15 и 16 септември на територията на бившата Ботаническа градина в града и събра над 50 доброволци от България и чужбина. Всички заедно разчистихме голяма част от замърсените поляни на парка. А върху площите, обособени и подготвени през предишните ни почистващи акции, засадихме близо 1000 минзухари, които с нетърпение очакваме да разцъфнат през пролетта.

От името на Инициативния комитет по възстановяването на ботаническата градина искаме да благодарим на всички доброволци, които отделиха от своето лично време и се включиха в нашата зелена инициатива. Сърдечни благодарности и на кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров, който постоянно подпомага инициативите ни, организира извозването на събрания от боклук, а този път заедно със своя екип се включи на място.

 

Нашата роля

Зеленият отряд на Speedflow Bulgaria активно участва в организирането на подобни инициативи на територията на Ботаническата градина от 2017 година насам. Благодарение на съвместните действия на институции и будни граждани се постигнаха много позитивни резултати. Към днешна дата заедно успяхме да изчистим площ от над 1500 кв. метра, извозени бяха стотици торби с боклук, бяха съборени незаконните постройки в парка, а съвсем скоро се очаква Аграрният университет, който стопанисва територията, да проведе конкурс за изпълнител на обществена поръчка за изграждането на ограда около Ботаническата градина. Това е най-важната стъпка, за да може паркът да се предпази от замърсяване, развиване на незаконни дейности и посегателства, както и да стартират следващите процеси по неговото цялостно облагородяване.

Посетете YouTube канала свързан с инициативата тук, за да научите повече.

 

Вземи участие в следващото събитие!

Много сме щастливи, че допринасяме с каквото можем за тази благородна кауза, която ще помогне на Пловдив отново да има своя Ботаническата градина и да съхрани част от флората в България. Ако искате и вие да помогнете за възстановяването на Ботаническата градина, може да го направите като се включите в следващото ни събитие „Засади цвете – спаси Ботаническата градина на Пловдив vol.2“, което ще се състои на 14 октомври, неделя от 10 часа.  Очакваме ви!

 

 

Ето и няколко кадъра от продуктивния уикенд в Ботаническата градина:

Оценете този материал!
5/5 - (2 votes)
5/5 - (2 votes)
Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *