Speedflow Bulgaria се включва в дарителска кампания за Голямата базилика в Пловдив

Speedflow Bulgaria се включва в дарителска кампания за Голямата базилика в Пловдив

Speedflow Bulgaria с голямо удоволствие съобщава, че вече е част от проекта за възстановяването на Голямата епископска базилика на Филипопол. Екипът ни се включи в първата дарителска кампания на фондация „Приятели на Базиликата“ под надслов „Подари си птица“.

 

Голямата базилика в Пловдив е най-големият раннохристиянски храм, откриван в България до този момент.  Истинско културно-историческо богатство не само за град Пловдив, но за България и света, част от Индикативния списък на ЮНЕСКО за значими културни и природни обекти. Възстановяването му стартира през 2015 година. От тогава на сам Община Пловдив съвместно с организации, граждани и дарители помагат активно за реставрирането на уникалния паметник и за разкриването  на впечатляващите му мозайки.

 

Целта на „Приятели на Базиликата“ и на дарителската кампания „Подари си птица“ е да превърнат Голямата базилика  в оживен музеен комплекс и културен център на Пловдив – притегателно  място за хора на всякаква възраст, за гостите на града от страната и света, което да предлага наситена и разнообразна културна програма. Планува се центърът да отвори врати до края на 2019, когато Пловдив е Европейска столица на културата.

 

Ние от Speedflow Bulgaria сме изключително щастливи и горди да бъдем част от проект с подобен мащаб. Възстановяването на Голямата базилика е прекрасна инициатива, която ще остави своята следа за поколенията напред, за културата и историята ни. Радваме се, че имаме възможността да допринесем за оживяването на това пространство и популяризирането на Пловдив в страната и по света.

 

Облагородяването на градски пространства е един от приоритетите на Speedflow Bulgaria като социално-отговорна компания. Възстановяването на Голямата базилика не е единственият проект, по който работим. От 2017 година нашият екип е активен участник и в проекта по Възстановяването на бившата Ботаническата градина в Пловдив, а в момента заедно с Аграрен Университет-Пловдив организираме и конкурс за избор на име и лого на Ботаническата градина.

Вижте как и вие може да се включите в конкурса тук.

Оценете този материал!
5/5 - (3 votes)
5/5 - (3 votes)
Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *