Speedflow Bulgaria обявява конкурс за есе на тема „Ботаническата градина – природа в градска среда“

Конкурс за есе на тема „Ботаническата градина - природа в градска среда“

За втора поредна година екипът на Speedflow Bulgaria с подкрепата на Аграрен университет – Пловдив ще зарадва пловдивските деца за Деня на детето, като организира конкурс за литературно есе, разказ на тема „Ботаническата градина – природа в градска среда“.

В духа на миналогодишния конкурс за рисунка „Моята ботаническа градина“, отново засягаме личната ни кауза за опазването на околната среда чрез изграждането на повече зелени зони в града и възстановяването на Ботаническата градина в Пловдив. Този път обаче искаме да пренесем тази кауза в пловдивските училища. Как?

Победителят в конкурса ще спечели изграждане на Ботанически кът в двора на училището, в което учи. Заедно с ученици и учители ще озеленим подходяща за целта зона, която впоследствие да бъде използвана за провеждането на уроци на открито по биология, екология, изобразително изкуство, трудово и др. Освен за общообразователни цели новото зелено пространство може да се поддържа от децата. Това ще засили връзката им с природата и ще осигури една благоприятна среда за почивка и отдих на територията на училището.

 

Как да се включите?

Конкурсът е отворен за ученици от I до XII клас от всички пловдивски училища. Без възрастови ограничения. Всеки участник може да кандидатства само с едно есе.

 

Какви са условията?

  1. Есето трябва да бъде на тема „Ботаническата градина – природа в градска среда“
  2. Текстът трябва да бъде до 600 думи (една стандартна напечатана страница).
  3. Авторът има пълна свобода на изразяване и избор на подход към темата.
  4. Желателно е есето да бъде напечатано на компютър и да бъде изпратено на хартиен или електронен носител на следните адреси:
  • Имейл: garden@speedflow.bg
  • Адрес: ул. „Арх. Камен Петков“ № 1А, гр. Пловдив за Speedflow Bulgaria
  1. Към есето посочете: името на автора, клас и възраст, данни за контакт, както и името на учебното заведение.

 

Какви са сроковете?

Старт на конкурса: 18 март
Краен срок за участие: 6 май
Обявяване на победител: 13 май

 

Награда и събитие

Есетата ще бъдат оценени от комисия, която ще вземе предвид оригиналността, творческия подход и езиковата култура на автора.

Всички участници в конкурса ще получат изненади от Speedflow Bulgаria. А най-голямата награда – Ботанически кът, ще отиде при отличения автор.

Датата за провеждане на събитието по озеленяване ще бъде съгласувана с училищното настоятелство. Заедно с победителя, неговите съученици и учители ще превърнем избраната зона в красив ботанически кът.

Очакваме вашите оригинални литературни творби с най-голям интерес и нетърпение. Успех, деца!

 

Предлагаме ви 2 постера в PDF формат, които можете да свалите от „Тук“ и да ги разпространите в класните стаи и зоните в училище.

 

За Ботаническата градина в Пловдив

От 2017 насам Speedflow Bulgaria е активен участник в проекта по възстановяването на Ботаническата градина в гр. Пловдив. С Аграрен университет – Пловдив, който стопанисва парка, Община Пловдив, р-н „Тракия“ и десетки доброволци организираме редовни почистващи акции и интересни инициативи, за да привлечем вниманието на институции и граждани. Крайната ни цел е да възродим, преобразим и превърнем градината в атрактивен природен парк за малки и големи, за жителите и гостите на града под тепетата.

 

Идеята на конкурса

Децата са основен двигател на нестихващия ни ентусиазъм да се борим за възстановяването на Ботаническата градина и създаването на повече зелени площи в града ни. Те са и едни от най-активните доброволци в тази кауза.

Но преди всичкодецата са бъдещето. Заслужават да растат в един по-зелен, по-чист свят, възпитани в любов, уважение и грижа за природата. Нека не спираме да насърчаваме тези качества у тях! Нека им помогнем да бъдат по-близо до нея и в училище, където прекарват огромна част от ежедневието си.

GDPR: Личните данни на участниците в конкурса ще бъдат обработени и използвани само и единствено за целите на настоящия конкурс, съгласно всички изисквания на Общия регламент на Европейския съюз за защитата на данните (ОРЗД).

Оценете този материал!
Speedflow Bulgaria обявява конкурс за есе на тема „Ботаническата градина – природа в градска среда“
5 (100%) 5 гласувал(и)
Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *