Марибор-Строй ООД с първа копка за оградата на Ботаническата градина в Пловдив

Марибор-Строй ООД с първа копка за оградата на Ботаническата градина в Пловдив

За нас е радост да споделим, че този четвъртък 19 Септември от 10.00 ч. ще бъде направена първата копка за изграждането на новата ограда на Ботаническата градина. В дейностите ще се включат Марибор-Cтрой ООД – изпълнител на обществената поръчка за изграждането на новата ограда, заедно с Аграрен университет – Пловдив, както и служители от Speedflow Bulgaria.

Ботаническата градина на Пловдив датира от 1950 г. Тя е третата ботаническата градина в България. Разположена е върху участък от 250 декара. Реалната дейност по създаване на ботаническата сбирка на градината започва през 1957 г., когато за неин ръководител е назначен д-р инж. Димо Граматиков. През следващите няколко години е направен проект за облагородяване на площта, включващ изграждане на водни площи, изкуствени релефни форми, скални кътове, алейна мрежа, места за отдих, розариум и др.

Инициативата по възобновяването на Ботаническата градина в града под тепетата се възроди преди две години, когато група ентусиасти, жители на града от различна националност заедно с Аграрен университет – Пловдив, кмета на Община Пловдив инж. Иван Тотев и кмета на Район Тракия г-н Костадин Димитров стартирахме провеждането на доброволчески акции . Целта е да се преобразим забравената Ботаническа градина на Пловдив и тя да се превърне в едно красиво зелено пространство за жители и гости на града. Към днешна дата идеята е да се обособи голяма площ за засаждането на 10 хиляди минзухара през периода септември-ноември 2019 г. А пролетта на 2020 г. да ни посрещне с още по-пъстър градински килим!


Всички ентусиасти са добре дошли да се включат в доброволческата инициатива.

Ето и линк към локацията.

А последните новини може да следите в групата във Facebook.

Rate this article!
5/5 - (1 vote)
5/5 - (1 vote)
Сподели


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *