Мобилно Приложение: Инструмент за Автоматизация на Бизнес Процеси

мобилно приложение за автоматизация на бизнес процеси

Автоматизацията е важен фактор за растежа на един бизнес. Тя подобрява ефикасността, спестява време и ресурси, и освобождава работниците да вършат по креативен тип работа. Мобилните приложения често биват пренебрегвани като опция за автоматизиране за сметка на компютърния софтуер. Всъшност, апликациите могат да дадат на един бизнес същите преимущества и да добавят ‘мобилност’ към пакета. Едно добре разработено мобилно приложение може не само да се справи с вътрешни пречки в една компания, но и да подобри конверсиите и популярността и.

Автоматизация чрез мобилно приложение може да идеална опция за вас ако се сблъсквате с някой от следните проблеми:

  • Голям брой рутинни процеси
  • Администрацията отнема твърде много време
  • Загубено време поради дълго всекидневното пътуване на работници
  • Липса на функции или пълна липса на автоматизираща програма
  • Бедна комуникация с клиенти поради липса на работници или достъп до дигитални инструменти

Каква е разликата между компютърния софтуер и мобилното приложение при автоматизацията?

Основните разлики са загнездени в способността им да предоставят мобилност и в леснотата на употреба. Комчнеи за автоматизацията при компютърните програми може да бъде задавана само от стационарна позиция, т.е. тази опция обвързва персонала към статична станция. Когато работата налага повече движение други методи могат да са по-добър вариант.

Тъй като мобилните приложения могат да бъдат ползвани от всяка една точка, те позволяват по-лесното настройване на автоматизицията. Така те могат да са изключително адаптивни инструменти за автоматизация на широк обхват от бизнес процеси. Най-малкото мобилните приложения могат да бъдат ценни елементи от една симбиозна система, действащи заедно с основната програма за управление на бизнеса.

 

автоматизация - софтуер или мобилно приложение

 

Какво могат да автоматизират мобилните приложения?

Нека посочим някой от сферите, които приложенията могат да подобрят:

Обслужване на клиентите

Това е сфера, където е на яве, че автоматизацията може да доведе до голям брой преимущества. Например, упълномощавайки приложението да управлява често повтарящи се процеси в услуги като регистрация, разплащания, доставки, управление на инвентара и т.н, ще пожъне много добри резултати. Приложението може да има функции, които пренареждат и управляват списъци, изпращат известия, или препращат информация за разплащания от една точка до друга. Всичко това без да се нарушава сигурността на цялостната система.

Пример: Ресторантите ни дават най-яркия пример. Приложението например може да автоматизира продажбите, да улесни доставките и да предостави на клиентите портал където те могат сами да се обслужват. Допълнително, персонала на ресторанта ще може бързо да получава детайли за всяка една поръчка, ускорявайки цялостната дейност на дадения ресторант. Осен това, клиентите биха могли да следят поръчките си чрез гео-проследяване и да получат други улеснителни функции.

Администрация

Често административните процеси имат голям потенциал от гледна точка на автоматизация. Приложенията тук могат да служат като удължение на съществуваща административна система, като добавят към пакета мобилност и улеснен достъп до системните ресурси. Освен това те могат и да поемат своя дял от извършването на повтарящи се процеси. Приложенията могат да бъдат свързани с основната база данни и да я надграждат и организират, спомагайки за по-ефикасното и управление.

Пример: Нека извлечем пример от здравеопазването. Представете си, че имате приложение, което управлява записването на час при доктора и предоставя комуникативен канал между докторите и пациентите за по-леките случаи. Такава апликация би спестила много време и би, на практика, елиминирала ненужното чакане и загубено време за докторите.

Маркетинг

Мобилните приложения могат да бъдат чудесни автоматизатори не само при вътрешни процеси в  компанията, но и при външни такива, като маркетинг дейности и реклама, включително и имейл маркетинг и намиране на нови клиенти.

Пример: AdCharge е мобилно приложение, което може да бъде свързано с друго приложение, като по-този начин ще  започне да показва рекламни банери на телефоните на потребителите след всяко тяхно получено обаждане. Уникалната концепция, която има доказано по-високи конверсии, ни показва, че мобилната автоматизация може спокойно да бъде и иновация в някой сектори.

Управление на инвентара

В някои сфери естеството на работата изисква свобода на придвижване. Такъв е случая при магазините, складовете, транспортните депа и т.н. В тези случаи една мобилна апликация може да е по-добрър вариант от компютърен софтуер. Тя например може да отговаря за следенето и организирането на инвентара от стоки, изпращателния процес, съставянето на работна програма и осигуряването на платформа за комуникация между работещите. Като цяло, тя може да увеличи конкурентноспособноста на една фирма.

Пример: Да кажем, че имате голям магазин за дрехи с много поръчки и голяма бройка стоки в склада. Едно приложение ще може да ви помогне със следенето на бройките и автоматизирането на презареждането им. Също така и ще може да организира съществуващата стока и да обработва финансовата част.

Как можем да ви помогнем?

Speedflow предлага разработка на мобилно приложение, кoето ще оптимизира вашия бизнес и ще ускори вашия растеж. Възползвайте се от качествено-изработени мобилни приложения, персонализирани до последния детайл.

 

изработка на мобилно приложение

 

За да споделите вашите целите с нас, пишете ни на info@speedflow.bg или попълнете формуляра в страницата ни за изработка на мобилни приложения. Очакваме ви!

Rate this article!
5/5 - (1 vote)
5/5 - (1 vote)
Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *