7 Тенденции в Разработката на Мобилни Приложения за 2019

Мобилни приложения тенденции

Интервалът между технологичните скокове се скъсява. Сега само месеци ни делят от последния нов пробив в технологиите. Успехът в света на разработката на мобилни приложения е загнезден в това ненаситният прогрес в заобикалящите технологични пробиви да се държи под око и да се отличават възможностите, които се предоставят от него. Това е причината да разгледаме най-интригуващите 7 тенденции в разработката на мобилни приложения, започвайки с най-очаквания пробив през последните месеци:

 

1. 5G Wi-Fi

5G ще предизвика редица нови технологични иновации, които ще инфилтрират множество индустрии. Разработчиците на мобилни приложения ще са на първия ред, когато това се случи.

 

мобилни приложения 5г

 

По-бърз и по-евтин от 4G-то, 5G ще позволи използването на ново, по-сгъстено и по-качествено съдържание като виртуална реалност, 4K и други подобни тежки елементи.

С появата на 5G разработчиците вероятно ще се сборят с концепции като по-ефикасна памет на смартфоните, защита от хакерски атаки, бързината на зареждане на приложенията и други.

 

2. Instant Apps

Instant Apps са всъщност приложения за Android, които са хоствани на облак, в резултат на което те са по-ефективни, по-бързи и по-лесни за ползване.

Девелъпърите разчитат все повече на облачни сървъри ,за да спестят място в телефоните на потребителите и да ги окуражат да обменят данни помежду си по безопасен начин. Това предлага брой преимущества включително моментално зареждане на приложението и елиминиране на нуждата то да се сваля.

 

3. Добавена реалност (AR) и виртуална реалност (VR)

Според Статиста маркетинговият дял на виртуалната и добавената реалност ще задмине $160 милиарда до 2023 година. С появата на 5G те биха набрали още повече тяга.

Не е изненадващо, че вниманието на разработчиците е насочено към изработката на приложения, които подкрепят този тип съдържание.

То подобрява значително потребителското изживяване и допринася за визуално зашеметяващи мобилни приложения.

 

4. Интернет на Неща (IoT)

Идеята за Интернет на Неща не е нова и въпреки това тя афектира до голяма степен разработката на мобилни приложения. IoT означава мрежа от физически обекти, които взаимодействат помежду си през Интернет – често мобилен телефон контролира тази група обекти.

В днешния конкурентен пазар колкото повече е свързано едно устройство с други устройства, толкова повече то се отличава от останалите. Същото се отнася и за мобилните приложения. Затова разработчиците държат под внимание IoT.

 

5. Cloud Storage

Cloud Storage е само един аспект на битката, която разработчиците водят, за да спестят място в телефона на потребителите от мобилни апликации.

През 2019 година те все повече и повече разчитат на запазването на данни в cloud сървъри.

Това има своите предимства: спестяване на паметно пространство в телефоните и увеличаване на бързината на зареждане на приложенията. Също така и позволява на потребителите да обменят информация помежду си надеждно и безопасно.

 

6. Сигурност

 

 

С увеличаването на броя на хора, които притежават мобилен телефон, естествено е фокусът да падне на сигурността. Все повече и повече хора пазаруват чрез мобилни приложения и затова програмистите използват всеки трик, който знаят, да защитят техните данни.

За момента сигурността на едно мобилно приложение е нещото, което разделя професионалния от аматьорския девелъпъри.

 

7. Многоплатформени приложения

Докато същността на хибридните приложения е да предоставят един по-добър потенциал на разпространение, те са само началото, поне когато става въпрос за игри.

До днешна дата едноплатформените игри са все още статуквото. Но е доста вероятно този традиционен подход да даде път на многоплатформени варианти.

Многоплатформените приложения намаляват разходите при разработката на приложението. В бъдеще очакваме да видим повече такива апликации.

 

Това са само 7 от многобройните тенденции в разработката на мобилни приложения за 2019. И въпреки че всяка една от тези тенденции води до варианти, при които технологията се усложнява – т.е. се развива – фокусът остава върху опростяването на потребителското изживяване. Не очакваме това да се промени в скоро време.

Ако искате да станете част от бързоразвиващия се технологичен свят, можете да го направите чрез изработка на приложение. Екипът ни е опитен в изработката на native и хибридни приложения със зашеметяващ дизайн и функционалности. Ако се интересувате, свържете се с нас на info@speedflow.bg

Rate this article!
5/5 - (1 vote)
5/5 - (1 vote)
Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *