Как да намерим финансиране за мобилна игра

мобилна игра

В предишната ни статия показахме на собственици на мобилни приложения няколко начина да добият доход от приложението си. Този път ще наклоним везните към малко по-специфична и любима тема: игрите – или по-точно мобилните игри.

Разходите за разработка на мобилна игра могат да достигнат от $1000 и $10 милиона в зависимост от качеството ѝ. Ние ще ви предложим изход от този на пръв поглед непреодолим блокаж. Каним ви да научите 7 начинa, по които може да намерите финансиране за своята идея за мобилна игра.

Нека започнем с подготвителния период:

1. Изгответе солиден бизнес план

След като сте доизяснили основните детайли на вашата игра, направете бизнес план. Той трябва да включва: обзор на вашата игра, информация за вас и вашата компания, резултатите от вашето пазарно проучване, очаквани разходи за разработката, и молба за финансиране.

2. Създаване на демо версия

За да е по-ефективен вашият маркетинг, ще ви трябва и демо версия на играта. То ще позволи на потенциалните инвеститори да добият реална представа за вашата игра. Демото по принцип има вече разработено ядро от функционалности, сравнително завършен дизайн и ограничено съдържание.

Проблемът се състои в това, че създаването на демо струва пари. Та, какъв е смисълът да се харчат пари за демо само и само да се търси финансиране за играта? Затворен кръг.

Не може да се отрече обаче, че едно демо би помогнало значително при намирането на инвеститор. Нека да видим как може да го спонсорираме.

3. Bootstrapping

Bootstrapping е доста омекотяваща метафора за „финансирай си го сам“.

Можете да намерите финансиране като попитате ваши роднини, съществуващи бизнес връзки, или като инвестирате сами в проекта си. За съжаление, почти всички бизнес начала изискват някакво лично финансиране, дори да е и само за маркетинг. Това е факт, който е труден за заобикаляне.

4. Crowdfunding

Crowdfunding сайтовете са следващото най-добро място да търсите. Там ще намерите доста хора с приблизителни на вашите интереси, които, на теория, биха били готови да щурмуват ‚Зона 51‘ заедно с вас за осъществяването на един добър проект за игра.

Съветът ни е да представите играта си пред тях по най-добрият възможен начин и да рекламирайте crowdfunding кампанията си за да постигнете успех.

5. Бизнес ангел

Поради множеството неизвестности, всички нови бизнес проекти са рисковано предизвикателство за инвеститорите. Следователно и намирането им е доста трудно. Въпреки това се намират определен тип хора, които се наричат Бизнес Ангели. Някой от тях са просто запалени геймъри с пари. Точно тези хора трябва да издирите.

Има няколко начина по които може да подходите. Единия е да посетите подходящи събития и конференции и да ги търсите там. Другият е да ги издирите онлайн. Единствено, трябва да споменем, че трябва да издирете такива инвеститори, които преди са спонсорирали подобни на вашият проект.

6. Конкурси за приложения

Нека да поразтеглим малко концепцията за бизнес ангелите. Често, това са инвеститори, които подтиквани от своята страст към игрите заемат проактивна роля при намирането на нови проекти. Често те организират конкурси с награден фонд за най-добрите идеи.

При едно търсене по тема в Гугъл може да попаднете да подходящи конкурси. Преимуществата на спечелването им са огромни, като наградите за челни позиции понякога достигат десетки хиляди долара – достатъчно да финансирате целият си проект. Струва си да опитате.

7. Издатели на игри

Намирането на издатели да финансират проекти за мобилни игри е станала разпространена практика напоследък. С увеличаването на приходите от индустрията на мобилните игри, някой от най-големите такива са вперили поглед към този сектор и сега отделят значителни суми за да станат част от него.

Cвържете сe с издател, който има доказани изминали инвестиции за игри подобни на вашата. Представете бизнес планът си и ги запознайте с усилията, които сте хвърлили за намирането на финансиране до момента. Подхвърлете им и демото и се надявайте на най-доброто.

Създаването на мобилна игра може да бъде вълнуващо и творческо приключение. Въпреки задължителните трудности при намирането на финансиране, не се отказвайте, то напълно си заслужава!

Ако се интересувате от направата на мобилна игра и имате нужда от помощ от опитен екип, пишете ни на info@speedflow.bg.

Speedflow Bulgaria разполага с екип от висококвалифицирани професионалисти, доста от тях геймъри, които с удоволствие ще се захванат с проекта ви.

Rate this article!
5/5 - (2 votes)
5/5 - (2 votes)
Сподели


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *